Скрининг за риска от туберкулоза организират от УМБАЛ „Св. Георги“

04 Дек 2017 13:28

Скрининг за риска от туберкулоза в познатия формат „Седмица на отворените врати“ организира от днес до 8 декември Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“. В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации, а на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания, обясни началникът на отделението д-р Веселин Давчев.

 

Скринингът в УМБАЛ „Свети Георги“ се провежда като част от Националната кампания за превенция и контрол на туберкулозата в България и от Програмата, финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Целта на инициативата е да се повиши информираността на обществото за риска от туберкулоза, като същевременно с това всеки пациент получи достъп до здравни услуги.

 

Желаещите да се включат в безплатния скрининг трябва да го направят във времето от 08:00 до 13:00 часа, от утре до 8 декември включително, на адреса на Отделението по фтизиатрия – бул. „Пещерско шосе“ № 66А, в съседство с Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“. Допълнителна информация за „Седмицата на отворените врати“ може да се получи на телефон: 032 602 770

LGarden

Main Menu