Отстранен е проблемът с информацията за здравните осигуровки в НАП

03 Окт 2018 22:34

Вече е отстранен е софтуерният проблем, заради който в Националната агенция за приходите не постъпваше информация за плащания, направени през обслужващата.
От банката са потвърдиха, че проблемът е отстранен и до утре сутринта всичките данни за плащанията към приходната агенция ще бъдат видни за данъчните.

 

Стотици хора се оказаха без здравноосигурителни права, въпреки че са платили вноските си. Проблемът възникна след прехвърляне на базата с данни на обслужващата банка. От финансовата институция са поели ангажимент утре плащанията да са без проблем.

 

Проблеми в системата на НАП бяха регистрирани в София, София-град, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол.

 

Много хора са платили здравните си вноските на куп, за да могат да ползват спешно медицински услуги. Проверка на медиците обаче показваше, че продължават да се водят неосигурени, което възпира приемането им в болнично заведение или лекарска помощ.

 

В 10-те града имаше затруднения с плащанията в банковите клонове. Според хората, служителите трябва да предупреждават, че внесените пари може да не бъдат отразени в системата, за да могат хората да се снабдят с документ, че нямат задължения.

 

От НАП са съобщили за проблема днес, въпреки, че той е възниква на 1 октомври, когато започва сливането на системите на двете банки, съобщава бТВ.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu