Откриха специализиран кабинет за дентално лечение на хора с увреждания

08 Ное 2018 12:45

Откриха специализиран кабинет за дентално лечение на хора с увреждания във Факултета по дентална медицина на бул. Христо Ботев №3. "Идеята се е родила в чужбина, където има такъв вид специализирана помощ за хора с увреждане. Студенти ще работят с тях. Турска фирма е оборудвала кабинета. Достъпът е осигурен до кота нула.", заяви декантът на факултета проф.Тодоров.  

Стоматологичният кабинет във ФДМ - Пловдив е оборудван със специална платформа така, че да отговаря на приетите норми и изисквания в Европейския съюз за лечение на хора със специфични потребности, по-конкретно с трайни двигателни увреждания и придвижващи се с помощта на колички.
Инициативата на ръководството на Факултета по дентална медицина, подкрепена от ректорското ръководство на МУ - Пловдив надгражда възможностите за практическо обучение на студентите за спецификата на лечението на такъв тип пациенти.
Във ФДМ - Пловдив се обучават на английски език над 480 граждани от европейски държави и 820 студенти на български език, като бъдещи дентални лекари те трябва да са подготвени адекватно да провеждат подобно специфично дентално лечение.
Средствата за изграждането и оборудването на кабинета са осигурени изцяло от МУ - Пловдив.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu