Отличени са най-добрите журналистически материали в конкурса #бъдещетоЕднес

04 Дек 2018 13:43

 

Отличени са най-добрите журналистически материали, отразяващи онкохематологичните заболявания и/или иновациите в онкохематологията, в конкурса на тема: #бъдещетоЕднес. Той се проведе в рамките на Информационната кампания „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен!“, чиито организатори са Българско сдружение „Лимфом“, Българското медицинско сдружение по хематология,  Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.

За участие в конкурса бяха изпратени материали на журналисти от национални и регионални електронни, печатни и онлайн медии, както и от специализирани здравни и медицински издания. Жури, съставено от представители на всички партньори на инициативата, разгледа всички материали и отличи най-добрите сред тях:

 

1 място – статия "Таргетни, имунни и генни терапии увеличават шанса при рак на кръвта", в. „24 часа“, автор - Люба Николаева

2 място - репортаж "Знаем ли какво означава хематология?", БНТ – „Денят започва“, автор - Мариела Хубинова

3 място – репортаж "Животът с онкохематологични заболявания е възможен", БНР - Пловдив, автор - Елена Крушкова

Информационната кампания „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен!“ има за цел да повиши информираността на обществото по отношение на злокачествените заболявания на кръвта и възможностите за диагностика, съвременно лечение и иновациите в медицината. В рамките на инициативата бяха създадени две графити рисунки в София и Пловдив. А специално видео разказва за историята на Мариета Стойнева, която е в ремисия след лечение на лимфом на Ходжкин, за битката й с рака на кръвта и за сбъднатите мечти.

 

 

 

Main Menu