12 бебета се родиха на до обяд на 12.12. в пловдивска болница

12 Дек 2018 19:13

12 бебета се родиха в пловдивската АГ болница „Селена“ до 12:00 часа на 12-тия ден от 12-тия месец на годината. Докрая на деня се очаква този брой да се увеличи, но засега 12 запазва пълната си символика. Половината от децата се раждат по естествен път, останалите 6 с операция. Сред родените има и две близначета – момиче и момче, както и бебе, родено в 12 часа. Най-голямото от новородените днес е момченце, първото родено за деня, с тегло 3760 грама и ръст 51 сантиментра, а най-малкото е 650 грама, родено 26 г.с. Най-малкият пациент се казва Юлия и в момента е настанена в неонатологичното отделение на болницата за по-интензивни грижи. Тя не е интубирана, а дишането ѝ се подпомага единствено от назален СРАР. Приложен ѝ е сърфактант по метода ЛИСА /less invasive surfactant administration/ и в момента състоянието ѝ е стабилно, с добри жизнени показатели.
От началото на годината до момента само в болница „Селена“ са родени 2200 бебета. Все повече са и семействата, които решават да съхранят стволови клетки на територията на болницата, заради изключително благоприятната възможност цялата процедура да се извърши за по-малко от няколко часа и по този начин да се запазят 100% живи клетки.

УСБАЛАГ „Селена“ е най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в Южна България, която от средата на 2017 година става и университетска. Болницата осигурява висококачествена грижа в областта на женското здраве, акушерството, гинекологията, асистираната репродукция, неонатологията, феталната и регенеративната медицина. Екипът от специалисти е на разположение за пациентите си през цялата година, 24 часа в денонощието.

Main Menu