Благородна инициатива събра над 5000 лева за Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги"

13 Дек 2018 13:01

При голям интерес премина благотворителният търг в полза на Клиниката по Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив. За втора поредна година съвместна инициатива събира Медицински университет – Пловдив, Обединението на жените социалистки - район Централен и Младежката организация на БСП в града. Десет от най-изявените пловдивски художници се включиха с картини и подпомогнаха благородното дело. Произведенията на Стефано Поповски, Моника Роменска, Милен Сиромашки, Лили Кичукова, Геракси Гераксиев, Георги Терзиев, Васил Стоев, Кирил Иванов и доайена на Дружеството на пловдивските художници Иван Поповски - Джовани бяха емоционално представени от художничката Вихра Григорова, която също участва със свои картини.

„Благодаря на всички добротворци, които се включиха. Със събраните средства ще бъде закупен инфузомат - високотехнологичен уред за вливания на разтвори, от който детската клиника има огромна нужда. Изключително съм радостен, че и тази година успяваме да помогнем.”, заяви младият лекар д-р Любомир Паунов, който е основен организатор на благородната инициатива и председател на Младежкото обединение в БСП.

Ангелина Божилова припомни, че миналата година акцията бе под надслов „Деца помагат на деца”. „Със свои рисунки през 2017 се включиха млади художници от детски школи в Пловдив и Асеновград и бе събрана сумата от 2400 лева, която бе дарена на Отделението по Онкохематология в университетската болница. Уверена съм, че нашето взаимно сътрудничества в името на децата ще продължи”, каза председателката на жените социалистки в район Централен.

Всички произведения бяха изкупени, като някои от тях намериха своите притежатели още преди търга, а на други цената се покачи двойно, като събраната сума надвишава 5000 лева. Щастливи притежатели на художествени творби станаха присъстващите представители на медицинската общност, областният лидер на социалистите Георги Гергов и народният представител Георги Търновалийски, както и други ценители на изобразителното изкуство.

Main Menu