Студенти и ученици с благотворителен базар в подкрепа на Детската онкохематология в УМБАЛ Свети Георги

14 Дек 2018 15:49

 

Студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и ученици от пловдивски училища организират на 17 и 18 декември благотворителен коледен базар в подкрепа на Отделението по онкохематология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания в УМБАЛ „Свети Георги“.

Събитието се провежда за девета поредна година – за първи път е организирано през 2010 г., и е неделима част от инициативите на Центъра за руски език и култура към ПУ през месец декември. Базарът се организира със съдействието на Катедрата по руска филология към Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, с подкрепата на Студентски съвет и университетското бистро „Ф10“. За първи път като съорганизатор на базара се включва Класна стая „Конфуций“ към Пловдивския университет.

Безвъзмездната акция ще се проведе на две площадки – в централното фоайе в Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. „България“ №236 и в бистро „Ф10“ в Ректората на университета. С приготвени ястия, вдъхновени от кухнята на Русия, България и Китай, ръчно изработени украси, картички и още много изненади ще се включат студенти русисти, средношколци от Национална търговска гимназия, ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, както и много приятели на Центъра за руски език и култура и Класна стая „Конфуций“.

Организаторите и всички участници в акцията се надяват, че с общи усилия успешно ще подпомогнат добрата кауза. Всеки, който има желание да подкрепи акцията, е добре дошъл, приканват студентите и учениците.

Main Menu