Печат на тази страница

12 двойки близнаци се родиха за месец януари в пловдивска болница

01 Фев 2019 14:46

 

12 двойки близнаци се родиха в първия месец на 2019 година само в пловдивската АГ болница „Селена“. 9 момичета и 9 момчета се раждат след операция, а останалите 3 двойки – 5 момичета и 1 момче – по нормален път. Първите близнаци за годината проплакват в ръцете на д-р Даниел Ставрев след спешно секцио, извършено на 9-ти януари. Последните за месеца са пациентите на д-р Крумов – родените на 29-ти януари Смиляна и Кристиян. Малката госпожица се ражда с тегло 2640 г и ръст 48 см, а господинът – 3060 г и 48 см.
Броят на родените деца в АГ „Селена“ се увеличава с всяка година. За изминалата 2018 там се раждат 2292 бебета – половината от всички родени в област Пловдив. 211 са новородените за първия месец на 2019-а в болницата. Най-голям брой родени бебета за един ден – 15 – има на 15 януари и 28 януари. На 28-ми януари се раждат и две двойки близнаци. Все повече са и семействата, които решават да съхраняват стволови клетки на територията на болницата, заради изключително благоприятната възможност цялата процедура да се извърши за по-малко от няколко часа и по този начин да се запазят максимален брой стволови клетки.
Университетска болница „Селена“ е най-голямата акушеро-гинекологична болница в Южна България. Екипът ѝ предоставя висококачествена грижа в областта на женското здраве, акушерството, гинекологията, асистираната репродукция, неонатологията, феталната и регенеративната медицина.

Main Menu