Ден на кандидат-студента в Медицински университет-Пловдив

16 Фев 2019 09:10

Ден на кандидат-студента ще се проведе на територията на Медицински университет-Пловдив. Тази година вратите на университета се отварят за бъдещите медици от 11,30 часа.

На срещата те ще бъдат запознати с реда на подаване на документите, както и с възможностите, които им дава онлайн подаването. Подреждането на желанията е изключително важно, тъй като първият критерий при класирането е посоченото от тях желание, а вторият критерий е техният бал. Председателите на изпитните комисии ще дават разяснения за естеството на изпита – как ще протича, как са комбинирани въпросите, как са изградени схематично тестовете и т.н.

 

„На срещата с кандидатите ги запознаваме с реда на подаване на документите – кога и къде да ги подадат, както и с възможностите, които им дава онлайн подаването. С тях говорим за сроковете и на какво да обърнат внимание, за да не бъдат изненадани накрая при класирането. Обясняваме кои са балообразуващите оценки и особено как кандидат-студентите да подредят желанията си”, обясни заместник-ректорът по „Учебна дейност” проф. д-р Мария Куклева.

„Разясняваме кога излизат класиранията, какви документи трябва да се приготвят, къде става записването и в какви срокове. Не на последно място, кандидатите могат да видят, че преподавателите от МУ–Пловдив не са страшни - те са добронамерени, но строги. Строгостта е задължителна, за да осигурим на знаещите възможност да покажат какво са научили и да оценим обективно техните качества. Вярваме, че най-достойните ще дойдат при нас, защото да се посветиш на здравето и доброто на хората е въпрос на много труд и морал”, каза още проф. Куклева.

Медицински университет-Пловдив е един от утвърдените елитни университети в България, който осигурява качествено обучение на студенти по медицина и здравеопазване. Той включва 6 основни звена: Медицински факултет, Факултет по дентална медицина, Фармацевтичен факултет, Факултет по обществено здраве, Департамент по езиково и специализирано обучение и Медицински колеж.

Main Menu