Печат на тази страница

3 супер напитки, които ще изчистят носа ви

21 Фев 2019 20:39

 

Макар зимата да е към своя край, навън все още върлуват грипът и настинката. Заради непостоянното време и температурни колебания, на които сме свидетели през последните дни, рискът да се разболеем се увеличава.

Както знаем повечето простудни заболявания започват с хрема и запушен нос, пише факти.бг.

Вижте как да се справите с този неприятен симптом бързо и лесно и то по естествен начин с дарове от природата.

Запознайте се с 3 лечебни напитки, които не само ще ви защитят от простуда, но също така и ще се справят с хремата и кашлицата, ако вече сте усетили тези първи симптоми на болестта.

 


Ето ги и тях:

 

Чай "Слънчев лъч"

Канелата и джинджифилът са изключителни лечебни, те са известни със своите противовъзпалителни и антивирусни свойства. Лимонов сок и ябълков оцет попълват запасите от витамин С, който е необходим по време на настинка. Чаят задейства защитните сили на организма за борба със зараждащата се болест.

СЪСТАВКИ
1 ч.л. лимонов сок
1/2 ч.л. прясно настърган джинджифил
1/4 ч.л. куркума
1/2 супена л. ябълков оцет
1/2 ч.л. мед
щипка канела
300 мл. вода

ПРИГОТВЯНЕ
Сложете водата да ври. Настържете джинджифила. Поставете го в чаша и към него добавете куркумата, канелата и меда. Разбъркайте хубаво и добавете лимоновия сок и ябълковия оцет. Залейте сместа с гореща, но не вряща вода.

Снимка: Shutterstock

Чай "Реактивен"

Куркумата се препоръчва от аюрведичната медицина за лечение на различни видове респираторни заболявания. Тази подправка напълно почиства белите дробове от храчките, дезинфекцира устата и гърлото. Ментата пък успокоява кашлицата и облекчава дишането. Кайенският пипер осигурява необходимия затоплящ ефект. Стартирайте реактивния двигател на вашето възстановяване!

СЪСТАВКИ
1 лимон
парче пресен джинджифил
щипка кайенски пипер
щипка куркума
няколко листа сушена мента
мед на вкус
150 мл. вода

ПРИГОТВЯНЕ
Изстискайте лимоновия сок и настържете джинджифила. Смесете всички съставки в чаша и залейте с гореща вода.

 

Чай "Горещ Бенито"

Ананасът има противовъзпалителни свойства и допринася за отстраняването на секрети от синусите. Медът — от векове се използва като антивирусен, противогъбичен и антибактериален агент. Отличен набор от съставки за силен удар по грипа и простудата!

СЪСТАВКИ
250 мл сок от ананас
1/2 супена лъжица ябълков оцет
щипка кайенски пипер
1 супена лъжица мед

ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете всички съставки. Сместа се излива в съд, подходящ за нагряване.

Нагрявайте напитката до комфортна температура за пиене.
Натуралните затоплящи напитки са здравословно решение за поддържане на защитните сили на тялото, предпазване от грип и простуда. Майката природа с удоволствие ще се погрижи за вас, ако я помолите за помощ навреме.

Main Menu