Печат на тази страница

"ДЕЦА БОЯДИСВАТ ЯЙЦА ЗА ДЕЦА" за отделението по диабет към УМБАЛ Св.Георги

23 Апр 2019 09:47

Тази година на 25.04.2019 г. - Велики четвъртък ще бъдем в Пловдив и ЗАЕДНО с Общински институт "Старинен Пловдив", който ще ни бъде партньор в благородната мисия и събитие, ще боядисваме яйца с начален час 12.00ч. Мястото, което ни предоставят е къща на Верен Стамболян /бивша къща на художниците, а в последните години е място, приютило постоянната експозиция на големия творец Димитър Киров - Ди Киро/. Дворът на къщата е бил домакин на много пленери и на много творчески срещи, така че ще продължим традицията и ще съберем децата от „Национална асоциация на деца и млади хора с диабет“, както и всички наши приятели, за да отбележим този светъл празник.

В 15.00ч. кошници с яйца и козунаци ще бъдат отнесени в детските отделения по диабет към УМБАЛ „Св.Георги“ и МБАЛ„МЕДЛАЙН“. Заедно с нас ще бъдат и приятелите ни от “Тройка на разсъмване”, сутрешното шоу на радио “Витоша”.

След края на акцията ще открием благотворителна продажба на картини в кафетерия “Satori magic cafe”, до Балабановата къща. Произведенията са рисувани от деца от столичното 143-то СУ “Г.С.Раковски”! Картините ще останат в кафетерията до изкупуването им, като част от кампанията на “Тройката” - “Повече българчета за България”. Отново ще набираме средства за купуване на сензори за най-мъничките с диабет - децата от 0 до 5г.

Main Menu