Преодоляване на стари травми чрез БОУЕН терапия на „Здравей, Здраве!“

24 Апр 2019 09:50

Преодоляване на стари травми, болки в гърба и кръста, виене на свят бяха част от резултатите, които имаха посетителите на Боуен демонстрацията, проведена в рамките на фестивала „Здравей, Здраве!“. По време на сесиите терапевтите Рада Павлова, Зиинети Мюмюн, Елеонора Караянева, Елена Лесова, Надежда Гюлеметова, Ангелина Петкова, Виолета Кузмова, Атанаска Дишкелова, Диана Панайотова и Емилия Бойчева показаха техники за възстановяване на тялото от стреса и обездвижването, дисфункции, идващи от блокирани състояния и водещи до структурни промени. „Всеки иска да му бъде излекувана душата, да си отиде болката от нараняването, да постигне изцеляване на духа и тялото“, коментира боуен терапевтът Надежда Гюлеметова. Според нея Боуен терапията активира нашия вътрешен лекар и знанието на организма за оздравяване.

„При Боуен се изготвят специфични програми за балансиране функциите на организма, облекчават се неврологичните ефекти върху гръбначния стълб и мускулно-скелетни дисфункции. Терапията се осъществява индивидуално, за да се достигне до дълбоките причини на заболяванията, с отработването на които тялото се възстановява“, уточнява Надежда Гюлеметова. Тя посочи, че чрез тази методика се балансират системите в човешкия организъм, като се постига хармонизиране на физическото, емоционално състояние и ефективно се решават здравословните ни задачи. Методът въздейства върху независимата ни информационна система – фасцията, която е свързващо звено между мускули, кости, лигаменти и вътрешни органи.

„Хората търсят холистични решения за възстановяване, възвръщане на енергията и силите си, разбирайки все повече необходимостта от единство на душа, дух и тяло, като осъзнават взаимодействието им на всички нива“, споделя опита си терапевтът. Тя посочи, че съвременният човек все повече се замисля за първоизточника и причините на диструктивните състояния, страданията, както и на радостите. Затова приема с доверие както философията, така и цялостното въздействие на Боуен. Чрез терапията системите в организма се привеждат в равновесие и адаптивността му спрямо въздействията на външната среда се увеличават.

С холистичния си характер Боуен е ефективната и достъпна за всеки човек и за всяка възраст грижа за здравето, припозната от медицинската общност и застрахователните практики в страни от Европейския съюз, САЩ, Канада, Австралия и др.

 

Main Menu