Нашите услуги за превенция от изоставяне дадоха шанс на 14 деца да растат щастливи в родното си семейство

15 Авг 2019 14:39

 

И тази година Фондация „За нашите деца“ продължава да работи усилено в името на нашето вярване, че семейната среда е от ключово значение за това едно дете да води пълноценен живот. Горди сме да споделим, че благодарение на неизчерпаемата енергия на нашите специалисти, за първите 6 месеца на тази година подкрепихме 996 деца, родители и специалисти. Индивидуалният подход към нуждите на хората, които подкрепяме, големият набор и високото качество на услугите, които предоставяме, увеличиха доверието и интереса към нашата работа.
Приемната грижа е неизменна част от тези услуги, тя е шанс за децата, лишени от родителски грижи да не попадат и да не живеят в самотата и изолацията на институциите, а да растат в уюта и топлината на семейство. Благодарение на отдадеността и професионализма на колегите в Центъра ни по приемна грижа, само от началото на 2019 г., 43 деца получиха любов, уют и грижи в подкрепяните от нас приемни семейства, 9 от тях вече имат своето постоянно семейство – завърнаха се в родното си семейство или бяха осиновени.
Изключително горди сме с грижата, която нашата Детска Къща осигурява за децата, които често идват при нас направо от родилното отделение. Само за последните 6 месеца, нашите детегледачки помогнаха на 8 бебета, лишени от родителска грижа, да получат любовта, индивидуалното отношение и топлината, от които се нуждаят. Две от тези деца напуснаха къщата, едното се завърна в родното си семейство, а другото беше осиновено и вече се радва на любовта и вниманието на своето ново семейство.
 Специалистите ни в двата центъра за обществена подкрепа на Фондацията – в София и Пловдив, работят неуморно в подкрепа на децата в риск и техните семейства. Благодарение на утвърдената вече практика да си сътрудничим с родилни отделения, през първата половина на годината, успяхме да предотвратим изоставянето в родилно отделение на 14 бебета. С нашата подкрепа те ще растат обичани и обгрижвани в родните си семейства. Колеги от ЦОП „Св. София“ работиха по 39 случая на реинтеграция от началото на годината и помогнаха децата да се завърнат в семейства.
 
Част от многопластовата подкрепа, която оказваме е за деца с увреждания или трудности в развитието. От началото на тази година подкрепихме развитието на 108 такива деца. Над 150 деца, семейства и специалисти получиха подкрепа само за първите три месеца на тази година по успешно приключилия проект „Грижа в ранна възраст“, който изпълняваше Фондацията в последните три години.
 Неизменна част от работата на Фондацията е обучителната програма за кандидат – осиновителни семейства, които за първите шест месеца на годината са били 71.
 Над 380 са участниците в нашите курсове за „Първична превенция на раздялата“, „Първи грижи за новороденото“, „Предотвратяване на насилието“, „Семейно планиране“.

 

Main Menu