Отстраниха от длъжност пазарджишкия кардиолог заради случая с поставянето на стентове

23 Сеп 2019 13:11

Със заповед на изпълнителния директор на "МБАЛ Пазарджик" АД д-р Васил Вълчев е отстранен кардиологът д-р Петър Лазов до приключването на проверките на всички контролни органи във връзка с твърденията, че е поставял стентове на здрави пациенти. Това стана ясно от съобщение на МБАЛ-Пазарджик изпратено до медиите.

В него се пояснява, че при доказване на вина и нарушения ще бъдат предприети най-строги мерки и уволнение.

От болницата обясняват, че пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани специалисти в отделението.

Те подчертават още, че "МБАЛ Пазарджик" АД е в добро финансово състояние от 2013 г. и е сред малкото болници в страната, която работи на печалба. Няма задължения към държавата, доставчици и персонал. Материалната база е в добро състояние, отделенията са ремонтирани и оборудвани. За първите шест месеца на тази година печалбата достига 200 000 лв, пише още в съобщението на болницата.

По отношение на твърденията за задължения от 3 млн. лв., те уточняват, че става въпрос за натрупани стари такива от преди 2013 г., които са наследени от предишното ръководство на "МБАЛ Пазарджик" АД.

 

Те идват от неизгоден договор за енергийна ефективност, по който се водят дела и прокурорски разследвания. "МБАЛ Пазарджик" АД вече има спечелено дело във Върховния касационен съд по неизгодния договор, допълват от болницата.

Припомняме, че на 16 септември стана ясно, че се проверяват случаи на поставяне на стентове на здарви хора в МБАЛ-Пазарджик.

 

Ден след това директорът на болница д-р Васил Вълчев нареди да бъде извършена вътрешна проверка на дейността на кардиолога д-р Петър Лазов.

В позицията си до медиите лекарят отрече да е операрирал здрави хора.

След това БЛС сезира Етичната комисия по случая с пазарджишкия кардиолог./news.bg

 

Main Menu