Лекарите от "Александровска" на протест - предвидените пари за ремонт не стигат

07 Ное 2019 16:53

Лекари от Александровска болница излязоха на протест заради лошите условия на труд и мизерията в помещенията за лечение на пациенти, съобщава БГНЕС.

От национален синдикат "Защита", който организира протеста, са информирали здравното министерство за лошото състояние на сградата, където се намират клиниките по алергология, хематология и ендокринология.

Вчера обаче стана ясно, че може да бъдат отпуснати около 800 000 лева за ремонт само на две от клиниките.

Близо 1500 души работят в здравното заведение. Протестът е подкрепен и от медици, които не са членове на синдиката.

Протестиращите са категорични, че при тези условия нито може да се работи, нито да се обучават студенти, нито да се лекуват пациенти.

Председателят на синдикалния съюз "Защита" в болницата д-р Андрей Коцев обясни, че недоволството им е заради "тоталната липса на реакция" от страна на здравно министерство. Той е категоричен, че предвидените средства за ремонт са твърде малко. По негови думи само за ремонта на една от сградите, която се намира пред централната арка на болницата, са нужни 13.5 млн. лева

"За проблемите в болницата сме писали писма още преди една година. Предупреждавахме, че това, което се случи през август - рухването на таван в алергологията, може да се повтори. Късмет беше, че нямаше човек там и да загине", посочи още д-р Коцев.

Той бе категоричен, че протестите ще продължат, тъй като от години министерството е забравило за нуждите и проблемите на "Александровска".

Д-р Коцев обаче увери, че бунтът на медиците няма да се отрази на адекватното лечение на пациентите.

 

Main Menu