Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ получи наградата „Педиатрична клиника на годината“

05 Дек 2019 14:52

 

 

 

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ получи наградата „Педиатрична клиника на годината“, присъдена й от Българската педиатрична асоциация. Престижното отличие прие началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов.

В категорията бяха номинирани още Клиниката по детска кардиология МБАЛ НКБ и Детска клиника МБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Българската педиатрична асоциация връчва Годишни награди за трети път. Тази година официалната церемония се състоя в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН и на нея присъстваха над 160 гости – медицински специалисти, представители на неправителствени организации и на бизнеса.

По време на церемонията бяха раздадени награди в шест категории. Останалите 5 награди са: „Цялостен принос в развитието на педиатрията в България“ – връчена на доц. Софи Пинкас, която отдава целия си живот на това да помага на хората като лекар педиатър; наградата „Личност, ангажирана с каузата на детското здравеопазване“ получиха Кремена Кунева и родителите, подкрепили инициативата „#заДЕЦАТА“, благодарение на която бе ремонтирано Отделението по нефрология на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“; награда „Социално отговорна компания в областта на детското здравеопазване“ е за лейбълът Марсианци на компанията Валмарк – България. Статуетката прие маркетинг мениджъра на компанията Цветелина Томина; в категорията „Журналист, ангажиран с детското здравеопазване“ тази година наградата е за Надежда Ненова от информационния портал zdrave.net; наградата в категория „Моят любим педиатър“ се връчва по волята на родителския вот и тази година носител на ценния приз е д-р Слави Филчев, началник на отделението по педиатрия в Пета МБАЛ – София.

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ активно участва в дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, чиято цел е да събере средства за изграждане на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс. В него от старите си и рушащи се сгради ще се преместят Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. Организатор на кампанията е УМБАЛ „Свети Георги“. Към момента за по-малко от 1 година от стартирането си кампанията е успяла да събере над 80 хил. лева.

 

Main Menu