Печат на тази страница

Държавата отпуска пари за спешен ремонт на УМБАЛ „Александровска“

10 Ян 2020 16:52

До 300 хил. лева за пребазирането на Клиниката по алергология на УМБАЛ "Александровска", и до 500 хил. лв. за ремонт на Клиниката по Хематология дава държавата за подобряване на битовите условия в лечебното заведение- това са средства, които тази година ще бъдат осигурени, съобщиха от БГНЕС.

По време на брифинг в Министерството на здравеопазването, зам.-министър Жени Начева коментира, че допълнително е създадена организация и е разрешено на болницата да започне подготовката за ремонт и отделение- това по хематология.

Тя поясни, че работят в екип с болницата, предвид неговата спешна нужда от ремонт. Начева заяви, че е подготвена средносрочна инвестиционна програма за капиталовите ангажименти, които болницата може да направи и след приемането на Закона за държавния бюджет от парламента.

Начева поясни, че ще се опитат постепенно да се започне реализирането и на останалата част от инвестиционната програма.

"Тези средства ще бъдат дадени тази година на болницата, за тях са водени дълги разговори. Документацията по отпускането им е подготвена, така че да стартират необходимите обществени поръчки в лечебвото заведение", заяви Жени Начева и добави, че не е проблем осигуряването на паричния трансфер, а подготовката на обществените поръчки.

Тя заяви, че проблем са обществените поръчки. Болницата е направила максимална бърза организация това да стане.

 

Main Menu