КОЦ-Пловдив продължава да се развива в модерното лечение

04 Фев 2020 13:08

 

Специалистите от Комплексния онкологичен център в Пловдив отбелязват Световния ден за борба с рака – 4 февруари, с нови постижения и успехи. Независимо че КОЦ – Пловдив бе обявена през 2019 г. за най-добрата онкоболница в страната, лечебното заведение продължава да се развива.
Въпреки, че пациентите се увеличават значително, ракът не е присъда, подчерта управителят на най-големият Онкоцентър в Южна България д-р Парашкев Цветков. Той добави, че заболяването се лекува вече и в напредналите стадии от висококвалифицираните специалисти в КОЦ - Пловдив, благодарение на прилагането на нови методи на диагностика и лечение, които са на европейско и световно ниво.

Д-р Цветков е стартирал и собствана програма за подобряване качеството на лечението на пациентите и то вече е факт. В отделението по клинична патология вече се прави молекулярен тест за откриване на предракови заболявания на маточната шийка, прави се цялостна и комплексна диагностика при карцином на млечната жлеза – биопсично изследване и определяне на хормонален статус - естроген, прогестерон и HER 2. В КОЦ – Пловдив на пациентите от целия регион се прилага и скъпоструващата прицелна терапия за домашно лечение, независимо от тежките финансови условия за изписването им. По-голяма част от болниците отказват да я прилагат.
Като допълнение към комплексното лечение с чисто медицински дейности, за болните се полага и психиологична подкрепа с оглед преодоляване на психоемоционалния стрес. КОЦ – Пловдив си сътрудничи и помага на фондации, които са ангажирани с каузата за ранна диагностика, лечение и подпомагане на пациентите с ракови заболявания.

Според ракови регистър 43 834 души са диспансерните с онкологични заболявания в КОЦ – Пловдив. Това са пациенти от Пловдив, Пазарджик, Смолян, както и болни от други области предпочели да се лекуват в пловдивския Онкоцентър. 4 785 са новозаболелите от началото до октомври 2019 година.

LGarden

Main Menu