3-годишното дете, което е било малтретирано, е в интензивен сектор на УМБАЛ "Свети Георги"

20 Фев 2020 20:00

3-годишното дете от Димитровград, което е било малтретирано, е в интензивен сектор на УМБАЛ "Свети Георги", с опасност за живота. Това съобщиха от здравното заведение. Детето е с диагноза субдурален хематом и е под активно наблюдение. Извършена му е била спешна операция.

По-рано през деня Районна прокуратура-Димитровград разпространи съобщение, че наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-год. дете. На 19 февруари, около 10:30 часа, в града в болницата за лечение е постъпило 3-годишно момченце, което било придружено от 23-годишната си майка. Жената съобщила, че синът й е получил гърч., съобщава Фокус.

При медицинския преглед обаче е било установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма и съмнение за малтретиране. Майката посочила, като причина за травмите, падане на момчето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в село в общината.

По досъдебното производство се извършва разследване за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител.

Main Menu