Здравко Димитров призовава гражданите да се включат в общинската кампания за кръводаряване

03 Юни 2020 14:38

Кметът Здравко Димитров отправя апел към пловдивчани да се включат в кръводарителската акция на Община Пловдив, която ще се състои на 4 и 5 юни.

„Нека бъдем съпричастни към нуждаещите се и да покажем, че сме сплотени, готови да помогнем в труден момент“, призова градоначалникът, който е и инициатор на акцията.

Мобилната станция ще бъде разположена непосредствено до сградата на Община Пловдив, на пл. „Ст. Стамболов“ 1.

Припомняме, че на 4 юни (четвъртък) в инициативата за доброволно кръводаряване ще се включат и служителите на общината и районните кметства. На 5 юни (петък) от 8:30 до 13:00 часа в акцията могат да се включат всички граждани, които желаят да станат кръводарители и да помогнат на хора в нужда.

Заради пандемията от COVID-19 и предприетите превантивни мерки от Националния оперативен щаб, се наблюдава драстично намаление на безвъзмездните кръводарители. За набавяне на необходимото количество кръв и кръвни съставки за нуждите на лечебните заведения, Районният център за трансфузионна хематология апелира пловдивчани да проявят отзивчивост и благотворителност, за да подпомогнат лечебния процес на нуждаещите се болни.

Желаещите да помогнат могат да дарят кръв и във всеки друг ден от 8:30 до 18:30 ч. в Районния център за трансфузионна хематология в сградата на УМБАЛ „Пловдив“ на бул. „България“ 234.

От Центъра припомнят, че манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя.

Main Menu