Печат на тази страница

Заболеваемостта от Ковид-19 на хората с поставена БЦЖ ваксина е от 3 до 5 пъти по-малка

08 Сеп 2020 13:42

Д-р Динко Младенов: Горещо препоръчвам БЦЖ модифицирана ваксина за профилактика срещу Ковид-19 на всички, които нямат противоказания за поставянето и

 

Регистрирането на ваксина срещу COVID-19 в Русия се превърна в тема №1 в света в борбата с опасната пандемия. Известният пловдивски лекар и управител на болница „Медикус-Алфа” д-р Динко Младенов пък споделя своя опит за голямо българско откритие преди повече от 40  години – БЦЖ модифицирана ваксина, и как действа тя.

 

„В света, където се правеше БЦЖ ваксината и продължава да се прави още в един нормален имунизационен календар, заболеваемостта от Ковид-19 е между 3 и 5 пъти по-ниска като процент, съответно и смъртността. Протичането на заболяването е и по-леко“, посочва д-р Младенов.

 

„И понеже аз имам личен и професионален опит с БЦЖ ваксината, мога да дам конкретни факти. В България двама лекари, които вече са покойници, светла им памет – проф. Спартак Хаджиев и доц. Яна Димитрова, разработиха тази методика. С БЦЖ модифицирана, с малко по-различен щам, с малко по-различна концентрация като противотуморна ваксина. Като един елемент от цялата терапия срещу раково заболяване. След като те си заминаха от този свят, „Медикус-Алфа” наследи практиката на д-р Димитрова и център „Катрапс” на проф. Хаджиев. Да оставим настрана противотуморния ефект. Това е друга тема. Там си има публикации, дисертации, изследвания. Не помага на всички видове рак, но има позитивно въздействие. Подпомага лечебния процес, така да се каже, и преживяемост и качество на живот.

 

Ние в нашата практика забелязахме друго. Това е 20-годишен опит, а моят е от 30 години.

 

Хората с поставена БЦЖ ваксина боледуват в пъти по-малко от обичайните есенно-зимни инфекции. Ваксината има широк спектър на действие. Цели семейства всяка година идват да им поставяме тази ваксина. И ето – данните с Ковида го доказаха. Това бяха наши наблюдения. И понеже много често се казва като шопа, който стои и гледа жирафа. Гледа, гледа, гледа и накрая казва: „Е, па не може да има такова животно”.

Да речем, че не се приемаше от колегията напълно. Но сега фактите от световния опит говорят точно това, че подобрява имунитета, и то клетъчния имунитет. Излязоха изказвания, че в момента на пандемията не трябва да се поставят ваксини, защото ще обърка имунитета, едва ли не ще унищожи или намали. Нищо подобно.

 

В Австралия поставиха ваксината на 4000 медици. Аз знам, че сред тях няма заболели и няма да има.

 

Като всяка ваксина тя си има показания и противопоказания. Човек не трябва да бъде болен от някаква инфекция по време на поставянето, включително и от Ковид-19. Ако си карал туберкулоза или си носител на бактерията, също е противопоказание. Има си тестове, прави се квантиферонов тест, манту и други и се доказва – да или не, и се продължава напред. Ето, аз сега през септември си поставям ежегодната ваксина. Двамата лекари, които създадоха методиката, изядоха толкова много шамари и негативизъм от другите, които не вярваха и си отидоха огорчени, вместо да им направим паметник. Откакто си поставям БЦЖ ваксината, не познавам болести. Една година си направих само противогрипна ваксина, без БЦЖ. Само след месец и половина такъв грип изкарах, че подскачах половин метър над матрака от треска. Затова продължавам с БЦЖ ваксината”, категоричен е д-р Динко Младенов.

И подчертава: „Горещо препоръчвам БЦЖ модифицирана ваксина за профилактика срещу Ковид-19 на всички, които нямат противоказания за поставянето й. И не само това: препоръчвам и схеми с Бета глюкан, Изопринозин, Антистенокардин и Цинк, които доказано повишават клетъчния имунитет и нивото на Интерферон бета, от който в света вече внедриха инхалаторна форма за лечение на Ковид-19 пневмония“.

Main Menu