„Маргаритка и чистите зъбки“ помага на децата се предпазят от опасните Зъборазрушители

25 Сеп 2020 17:48

Четвъртата книжка от поредицата на Илия Деведжиев, Вики от „Мастило“ и проекта „Маргаритка“ отново обръща внимание на полезните навици.
Посещаването на зъболекар почти винаги е истинско предизвикателство както за малки, така и за големи. Междувременно един от най-трудните за приучаване навици е този на миенето на зъби сутрин и вечер, а родителите все по-трудно откриват аргументи срещу желязната логика на въпроси като: Не искам да си мия зъбите! Защо трябва да си търкам зъбите с четка, като те изглеждат съвсем чисти? Как така има храна по зъбите ми, като всичко си изядох? 
Eкипът на любимия проект „Маргаритка“ начело с Вики от „Мастило“ и Яна Липованска и този път може да помогне. В четвъртата книжка от поредицата, посветена на полезните навици – „Маргаритка и чистите зъбки“ – Феята на зъбките идва на помощ, за да спаси една загубена четка за зъби. И с нейна помощ и тази на любимите герои Мими, Биби, Маргаритка и Бухалчо всяко дете ще научи как да опази зъбките си от ужасяващите Зъборазрушители. И тази книжка е с текст на Илия Деведжиев и незабравимите илюстрации на Веселка Велинова и ще припомни на най-малките сред нас, че привидно досадните за тях неща са наистина важни. И ще са им необходими през целия им живот. „Маргаритка и чистите зъбки“ е четвърта от поредицата „Полезни Навици”. През май на пазара се появиха първите две заглавия от нея – „Маргаритка и чистите ръце“ и „Маргаритка и вкусната храна“, а през юли – „Мими и Биби отиват на море“. В тези книжки на пръв поглед скучните за децата занимания като миенето на ръцете и храненето превръщат в незабравими и вълнуващи приключения. С Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето по забавен начин и през вълшебни приказни истории най- малките научават по-лесно елементарните навици и как да бъдат учтиви и отговорни към себе си и другите.
Книжките от поредицата „Маргаритка и полезните навици“ са естественото продълженеи на реализираните през 2019 г. видеа и музикален албум „Полезни навици”. Чрез игри и забавни предизвикателства Виктория Величкова (Вики от „Мастило“), Яна Липованска и екипът на проекта продължават мисията за създаване на качествено, изцяло авторско българско съдържание с образователен характер за най- малките деца.

Main Menu