Печат на тази страница

Медиците от УМБАЛ "Св. Георги": Нека си помогнем взаимно, за да победим заедно заразата

28 Окт 2020 22:15

Медиците от УМБАЛ "Св. Георги" и "Каспела" в Пловдив излязоха пред болниците с включени светлини на телефоните си в знак на подкрепа към всички на първа линия и с призив към хората.

За първа вечер те се включиха с емоционален призив към обществото за спазване на мерките. Точно в 20 часа светлини от десетки телефони озариха входовете на двете университетски болници, в които има обособени отделения за лечение на пациенти с COVID-19.

"Целта е да покажем на обществото, че сме лекари на първа линия и в момента, когато всеки си почива, ние сме на работа. Молим всички да спазват хигиена, дистанция и дисциплина”, обясниха директорите на УМБАЛ "Каспела” проф. д-р Илиан Дойков и проф. д-р Карен Джамбазов на УМБАЛ "Св. Георги”.

"Нека си помогнем взаимно! Пазете себе си и своите близки, за да победим заедно заразата!", призоваха медиците. “Пазате нас. В този момент ние сме ви нужни”, допълниха лекарите от COVID отделенията.

 

Медиците от столичните болници и тази вечер излязоха пред лечебните заведения, за да призоват обществото за солидарност в трудните времена, в които разпространението на COVID-19 става все по-голямо.

С акцията си лекари и медицински специалисти отправиха призив за спазване на противоепидемичните мерки от всички граждани. Пред болниците няколко минутки преди 20 часа излязоха медици от ВМА, “Пирогов”, “Света Анна”, от Центъра за спешна медицинска помощ и други лечебни заведения в София

Main Menu