Дариха медицинска апаратура за близо 40 хил. лева на УМБАЛ „Свети Георги“

12 Ное 2020 14:25

 

Дарение на специализирана медицинска апаратура на стойност 39 850 лева получи от КЦМ АД-Пловдив Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД-Пловдив. То е предназначено да подпомогне денонощната работа на екипите в усложнената епидемична обстановка с нарастващия брой тежко болни пациенти от COVID-19. Договорът бе сключен преди дни, а доставената техника вече е в експлоатация, съобщиха от ръководството на лечебното заведение.

Всички 17 апарата са произведени от световно признатия концерн за медицински изделия „Philips Respironics“. Доставеното от фирма „Респирон Ийст Юръп“ дарение включва два респиратора „BiPAP S/T Dream Station“, пет броя „CPAP Dream Station“ и десет кислородни концентратора „Everflo“.

Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ изказва огромна благодарност на КЦМ АД за поредния благотворителен жест. Дарената апаратура е от непосредствена необходимост и тя ще бъде в полза едновременно на медицинските екипи и на пациентите в общата битка с коронавируса, заявиха от лечебното заведение.

КЦМ АД е редовен и щедър дарител на УМБАЛ „Свети Георги“. През годините компанията е предоставяла безвъзмездно финансова помощ и е осигурявала специализирана медицинска техника за нуждите на няколко клинични звена.

Main Menu