Още близо 28 000 лв. дариха за кислородната инсталация на МБАЛ "Св. Мина"

05 Фев 2021 12:44

 

Община Пловдив отличи със сертификат фондация „Бикоуз в помощ на благотворителността“ за дарителски жест отправен към общинската болница „Св. Мина“. Фондацията дари 27 726 лв., осигурени от Филип Морис България, за изграждане на кислородна система в МБАЛ „Св. Мина“ за лечение на пациенти с COVID – 19. Директорът на МБАЛ „Св. Мина“ проф. Петър Петров отправи благодарности към дарителите.

„Сърдечно благодаря на Филип Морис България за ценното дарение, както и на всички други благодетели, които с големи, или с по-малки суми, подкрепиха болница „Св. Мина“. Този мил жест върна доверието ми в това, че българинът е съпричастен и умее да проявява човечност в трудни момент“, коментира проф. Петров.

По думите му с помощта на всички спонсори, включили се в благородната кауза, средствата за кислородната инсталация са вече събрани и тя е в процес на изграждане.

Общинската болница „Св. Мина“ е сред първите пловдивски здравни заведения, които се включиха в лечението на пациентите с COVID-19. Почти целият й капацитет е ангажиран с отговорната мисия. Болницата приема заболели от опасния вирус не само от Пловдив, но и от целия регион.

Фондация „Бикоуз“ е експертна организация, признат лидер с 20-годишен опит на национално и международно ниво (от 1995 г.), която насърчава хора, организации, общности да преобразяват живота, като развиват дарителството и социалните инвестиции.

Main Menu