Експерти в кардиостимулацията и електрофизиологията от Европа се включват онлайн в хибриден конгрес у нас

25 Окт 2021 14:51

 

Шести национален конгрес по кардиостимулация и електрофизиология ще се проведе в периода 29-31 октомври в Пловдив, хотел Империал, в хибриден формат. Форумът се организира от Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България.
„След предизвикателствата и ограниченията, които пандемията постави пред всички нас, е време да възстановим традицията да се срещаме и да обменяме знания, опит и идеи“, заяви доц. Васил Трайков, председател на сдружението. Съобразено с епидемиологичната обстановка, конгресът ще се проведе в хибриден формат и редица експерти от европейски страни ще се включат онлайн. За първи път в предстоящия конгрес е предвидена съвместна сесия с Европейската асоциация по аритмии, в която ще участва и проф. Кристоф Леклерк, президент на организацията.
Сред лекторите на VI-тия конгрес по кардиостимулация и електрофизиология ще са проф Карина Бломстрьом-Лундквист (професор по кардиология в Катедрата по кардиология, Институт по медицински науки, Упсала, Швеция), проф. Томас Денеке (директор на сърдечния център Bad Neustadt, Германия), проф. Асен Гудев (началник на Клиника по кардиология, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“), доц. Симе Манола (директор на Кардиологичното отделение в Университетски клинично-болничен центъ „Сестра милосърдна“ в Загреб, Хърватска), д-р Яна Хаскова (доктор в Университетската болница в Братислава, Словакия), д-р Борислав Динов (ръководител на секцията по аблация на вентрикуларна тахикардия в Kатедрата по електрофизиология, сърдечен център Лайпциг, Германия), д-р Аспарух Илиев (фармаколог, експерт по безопасност на ваксините) от Берн, Швейцария и редица други медицински експерти от България и съседни страни. 
Водещи теми в медицинския форум ще бъдат последните новости в областта на лечението на предсърдното мъждене и превенцията на внезапна сърдечна смърт. В програмата са включени представяне на клинини случаи и собствени разработки, както и практически насочени сесии, които да дадат широк поглед върху редица детайли от диагностиката и лечението на ритъмните и проводните нарушения. Специален акцент ще бъде поставен и върху колаборацията на специалистите електрофизиолози с кардиолозите от клиничната практика и специалистите по инвазивна кардиология.

Main Menu