УМБАЛ-Пловдив получи дарение от Швейцария

02 Мар 2022 17:19

„УМБАЛ-Пловдив“ получи огромно дарение от Швейцария. Днес от препълнен ТИР бяха разтоварени различни видове кушетки, ролатори, инвалидни колички, работни обувки за персонала и офис столове. То съдържа и солидно количество консумативи - спринцовки, катетри, хирургични сетове, маски за обдишване и др., както и хирургични и ортопедични материали – платки, винтове, инструменти.

Специално за COVID отделенията са изпратени противогази и защитни облекла.

Благотворителната акция се осъществява със съдействието на проф. д-р Валентин Джонов, директор на Института по анатомия в Университета в швейцарската столица Берн и председател на Дружеството на анатомите в Швейцария. Кампанията се реализира с активното участие на Фондация „Помощ и подкрепа“ на Суверенния малтийски орден в Швейцария и на Българското посолство там, каза началникът на Клиниката по урология проф. д-р Димитър Шишков.

„Това е второто дарение за болницата, което проф. Джонов организира. Благородният жест означава, че той оценява нашите стремежи да обслужваме пациентите си по европейските стандарти. Благодарни сме за неговата съпричастност, грижа и внимание, които проявява към нуждите на лечебното заведение“, заяви директорът д-р Динчо Генев.

Според проф. Шишков даренията на проф. Джонов, с когото поддържа близки колегиални отношения, спестяват значителни средства и подпомагат работата на медицинския персонал в бившата Окръжна болница, особено във времена на тежки кризи. Това е втората, но не и последната благотворителна инициатива, още през април очакваме ново дарение, каза известният уролог.

Main Menu