Димитър Ръжев за 24-годишното момиче: Радвам се, че я убих

19 Дек 2018 17:08

 

Софийският градски съд изпрати в психиатрична клиника 37-годишния Димитър Ръжев, който в понеделник сутринта уби в хотелска стая 24-годишната Златена Стоянова.

Без да се покая за действията си, 37-годишният пловдивчанин заяви: "Радвам се, че я убих". Пред журналистите Ръжев окачестви Стоянова като "демонът, който подал ябълката на жена му, а тя от своя страна на него".

Той обясни още, че не момичето, с което са се познавали от няколко месеца, е причина съпругата му да го напусне. "Остави ме, защото, след като се родиха децата, заобичах повече тях и исках да спя при тях, а не с нея", твърди Ръжев.

От прокуратурата обясниха, че на база събраните доказателства Ръжев е извършител на убийството. Това се доказва от събраните свидетелски показания, както и от останалите следи по тялото на жертвата. С вилица, той е пробол окото ѝ, като преди това жертвата е починала от задушаване и следствие на мозъчно-черепна травма.

 


Прокуратурата настоя той да бъде настанен в психиатричната клиника в Ловеч. В отговор на това Ръжев каза: „Нямам проблем, каквото дойде“.

Съдът определи обвиняемият Ръжев да бъде настанен в болницата в град Ловеч, за да бъде установено неговото психиатрично състояние.

Main Menu