Рашков връчи ключовете на пет нови специализирани оперативни станции

23 Юни 2022 16:49

Служителите на дирекция "Вътрешна сигурност" посрещат професионалния си празник - 5-и юли, с нова специализирана система за противодействие на престъпността.

Всички знаем колко труд и усилия са положени, за да се постигне този отличен краен резултат, заяви в обръщението си към служителите на дирекция „Вътрешна сигурност“ министърът на вътрешните работи. Той оцени високо положения труд и усилия на екипа, благодарение на които е постигнат отличен резултат при изпълнение на проект „Изграждане на специализирана оперативна система за противодействие на престъпността в МВР“, финансиран със средства по фонд „Вътрешна сигурност“ 2014-2020 г.

Министър Рашков подчерта, че дирекция „Вътрешна сигурност“ има специфична компетентност по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, извършени от служители на МВР, както и по прилагането на мерки за превенция и противодействие на корупцията в системата – области, приоритетни за министерството. В този смисъл реализацията на проекта открива нови възможности пред служителите на дирекцията при провеждането на специализирани полицейски операции – автоматизираната аудио и видео-комуникационна система с мобилни оперативни станции, ще повиши ефективността и възможностите при провеждането на оперативно-издирвателните действия.

Министър Рашков пожела много здраве на колегите от дирекцията и успешни реализации с новата специализирана система. Заедно с директора на дирекция „Вътрешна сигурност“ ст. комисар Георги Георгиев той се запозна детайлно с възможностите на новата техника.
Молебен за здраве отслужи отец Стилиян Табаков от Софийската митрополия.