Невъзможната коалиция за Томислав Дончев - ГЕРБ и ПП

02 Юли 2022 13:00
Невъзможната коалиция за Томислав Дончев - ГЕРБ и ПП БГНЕС

"Мисля, че този парламент е безпомощен по отношение на задачата си да формира някакво нормално работещо правителство с малко по дълъг хоризонт. Колкото и едни нови избори да са изпитание за страната, за обществото, за държавата, във всякакъв план това е по- добрият вариант".

Това заяви пред БиТиВи депутатът и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Според Томислав Дончев в следващите месеци не е възможна коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната". "Когато целият ти репертоар, причината да се появиш в Народното събрание, причина да вземеш властта е, че си хулил и обиждал някого, не знам как за тях е възможен такъв завой", уточни Дончев.

По думите му оставката на правителството може да се окаже не вход към политическата криза, а може да се окаже изход. Не е хубаво основната цел на едно правителство да е оцеляването му, защото не остават сили за нищо друго, отбеляза Дончев.

Припомняме, че преди десетина дни лидерът на ГЕРБ Борисов обяви, че е бил против внасянето на вот на недоверие към правителството Петков, но не посочи кой е взел решение за обратното. Тогава пред актива на ГЕРБ Жени очерта и възможните оси на сътрудничество на партията му с други. ПГ на ГЕРБ държи значително по-твърда позиция по отношение на

Относно спекулациите, че Бойко Борисов може да се оттегли от лидерството на ГЕРБ, Дончев отговори: "Г-н Борисов е председател на партията. Той не е народен представител. Той е безспорен лидер на партията, къде повече да се оттегли?"