Мая Манолова: Абсурдно е Нинова и Борисов да бранят парламентарната република

25 Ян 2023 19:12

Ляво обединение ще има. Ще се явим с общи листи на предстоящите парламентарни избори, а за местните наесен ще се влеем в общ ляв политически проект. Левицата ще се казва "Лявото обединение" и в нея ще се включат леви партии, организации, леви хора, ярки личности, интелектуалци. Очаквам да дойдат и много социалисти, които не приемат линията на Корнелия Нинова. това каза пред bTV Мая Манолова.

Само за 5 години БСП под ръководството на Нинова загуби 700 000 гласа и се превърна в пета сила в парламента. Тя вече не е сила, а стана патерица.Хиляди честни и почтени социалисти станаха заложник на партийната кариера на своя председател. Работещите хора не получиха по-високи заплати, а пенсионерите бяха излъгани, каза още Манолова.

Според нея, България има нужда от левица, която да бъде до дневния ред на хората, а клиентелизмът и авторитарното управление да останат в миналото.

"Битката на Нинова срещу президента е най-яркото доказателство за нейната безпътица. Това е самоунищожителна война", добави лидерката на "Ние идваме".

Тя посочи, че новото ляво обединение никога не би участвало в коалиция с ГЕРБ и никога не би тръгнало срещу президента.

"Абсурдно е Нинова и Борисов да бранят парламентарната република. Най-накрая маските паднаха", допълни тя.

Според нея, с връщането на хартиените бюлетини ГЕРБ със сигурност ще вземат поне още 100 000 гласа заради манипулации и кражби на вот.