Радев: Корупцията е заплаха за националната сигурност. Само заедно може да борим това негативно явление

21 Мар 2023 12:37

Агресията на Русия спрямо Украйна показа нуждата от отстояване на силата на правото пред отстояване на правото на силата. Това заяви президентът Румен Радев във встъпителната си реч при откриването на конференцията "Антикорупция и национална сигурност", предаде репортер на Novini.bg

Държавният глава отбеляза, че корупцията като явление подкопава не само благосъстоянието на гражданите, но е също така и заплаха за националната сигурност.

Само заедно, чрез обмен на информация и полезни практики, можем да се борим ефективно с това негативно явление на нашето съвремие. Сътрудничеството между държавните институции и организациите е ключов фактор за успех в борбата с корупцията, уточни президентът Радев.

По време на словото си държавният глава припомни на участниците във форума гражданските протести у нас през лятото на 2020 г., когато българското общество въстана срещу корупцията и поиска смяна на модела на управление. В тази връзка Румен Радев посочи, че политическата криза в страната все още не е намерила своето трайно решение оттогава.

Main Menu