Слънчево начало на седмицата

27 Мар 2023 07:14

Предимно слънчево ще се задържи времето днес, в комбинация със слаб до умерен вятър с посока от запад-северозапад, предаде БТА.

Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София - около 15°. Ясно ще бъде и през нощта. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури утре ще са между 4° и 9°.

До около обяд ще бъде слънчево, но ветровито със силен и поривист вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. В сила е предупреждение от първа степен за пориви на места до близо 90 км/ч.

Още около обяд и облачността ще се увеличи и ще започнат валежи, на места придружени от гръмотевици, в отделни райони количествата ще са значителни. Максималните температури ще са все още високи - между 16° и 21°, но до вечерта бързо ще се понижат.

Много ветровито ще бъде и в планините. Ще духа силен до бурен югозападен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от запад-северозапад.

Облачността ще се увеличава, ще има валежи от дъжд, на места интензивни, а в отделни райони и придружени от гръмотевици. Над около 1800 метра ще вали сняг, но през нощта срещу вторник, с понижението на температурите, и границата ще се понижава.

Main Menu