20 години затвор за Георги Семерджиев

21 Апр 2023 18:57

20 години затвор получи Георги Семерджиев, помел с колата си две млади жени на столичния бул. “Черни връх”. Присъдата е за общо пет престъпления. Семерджиев ще трябва да плати и обезщетение на близките на починалите, както и разноските по делото. Присъдата е на първа инстанция и може да бъде обжалвана.

Семерджиев е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Прокуратурата така и не поиска той да отговаря пред съда за убийство с евентуален умисъл. От обвинението признаха, че такава теза не би издържала.

 

Георги Семерджиев беше признат за виновен за това, че около 23 ч. на 5 юли в София е нарушил правилата за движение по пътищата и така по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице. За това обвинение получава 16 години затвор.

 

Виновен е за това, че е шофирал след употребата на амфетамин и метамфетамин. По това обвинение получи 2,5 години затвор, предават от bTV.

 

Семерджиев е признат за виновен също, че на 10 юни показал фалшив документ от Швейцария за управление на автомобил, за което получава 5 години лишаване от свобода.

 

За фалшивите номера на колата получава 11 месеца лишаване от свобода.

 

За притежание на метамфетамин – наказание от 3 години затвор и глоба от 7000 лева.

 

На последното заседание Семерджиев излезе с версия, че караният от него джип е бил даван под наем и не той е управлявал превозното средство в нощта на жестокия инцидент. Той обясни, че шофьор била жена, с която малко по-рано се запознал по Instagram.

 

Присъдата на Семерджиев дойде девет месеца след инцидента. Случаят предизвика огромен скандал в обществото, след като се разбра, че над бившия футболист е имал разпънат чадър от МВР. От силовото ведомство обявиха, че 40 служители са участвали в прикриването му. Една от тях е вече бившата полицайка Симона Радева. Тя му е помогнала да се качи обратно в дома си след катастрофата, като му е занесла стълба.

 

Вътрешна проверка показа, че години наред Семерджиев се е измъквал безнаказано от полицията. Стана ясно, че той е и с фалшива шофьорска книжка.

Main Menu