Проруските сили в България са му виновни на Кирил Петков за скандалите около ПП-ДБ

26 Май 2023 16:12

Днес се потвърдиха нещата, за които вчера ви предупредихме. Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на "Продължавем Промяната" Кирил Петков, съобщи БНТ.

Следва да се отбележи, че позицията на ПП дойде със значително закъснение. Докато Христо Иванов от "Демократична България" даде коментар веднага, то от пресцентъра на Промяната отложиха няколко пъти коментара си. Очакащите медии се наложи да продължат да чакат чак до 14:30 часа.

По думите му, от сутринта наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България, включително от страна на "Възраждане" и на БСП.

"Важен факт е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22:00 часа. ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия. ДАНС охранява само стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа нва ДАНС и този депутат? Възможно ли е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?", попита Кирил Петков.

 

„Никой не може да повлия на нашето желание да реформираме службите и за съставяне на редовно правителство. Най-големият въпрос е защо президентът бави връчването на втория мандат и дали това е синхронизирано с днешната пресконференция“, посочи той.

Днес Радостин Василев обяви, че напуска ПГ на ПП-ДБ, защото не е съгласен на правителство с ГЕРБ. Той пусна запис, за който твърди, че е от онлайн излъчването на Националния съвет на "Продължаваме промяната" миналата неделя. В него човек, за когото Василев твърди, че е Кирил Петков, обяснява, че ще изперат Бойко Борисов. Че правителството се синхронизира с посолствата, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е казала, че ще се заобиколят правилата за еврозоната. Също така - докато Бойко Борисов се страхува от Гешев ще има правителство.

Снощи от ПП-ДБ обявиха, че Василев се готви да пусне изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията като според съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков зад това стоят службите, "дълбоката държава", с цел провал на бъдещо правителство.

Main Menu