Крум Зарков: Президентът едва ли не е руски агент, саботирал правителство – това не е вярно

02 Юни 2023 22:52

Президентът връчи мандата с неохота не заради това, че не иска да има редовно правителство, а заради нещата, които се чуха дни преди това. Това каза в "Панорама" по БНТ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Той определи проектокабинета "Денков – Габриел" така: "Трудна коалиция, която се очакваше. Има два начина да се легитимира – единият е с обща цел, другият е да очертаеш имагинерен враг – нещо, което сме виждали. Ако се тръгне по втория път, според мен това няма да доведе до нищо добро. Ако се тръгне по първия, може да има успех".

Президентът едва ли не е руски агент, саботирал правителство – това са неща, които не са верни. Служебното правителство направи за евроатлантическата ориентация на страната толкова, колкото малко правителства са направили, заяви Зарков, цитиран от novini.bg.
Във връзка с приемането на механизъм за контрол на главния прокурор правосъдният министър посочи: "Аз съм много удовлетворен от факта, че България най-сетне намери сили, за да може да свали това бреме, да отпуши този въпрос и да се придвижи към следващите. Защото има много въпроси".

В отговор на въпрос правосъдният министър каза, че е напълно възможно главният прокурор Иван Гешев да бъде отстранен от поста.

Този състав на ВСС тряба да стъпи на краката си, да вземе решение и да го обясни. И това трябва да стане както по процедури. Този път няма място за скатаване. Всеки трябва да поеме отговорността си. По-добре мъчителен край, отколкото мъка без край. Време е да сложим край на тези процедури и да напълним със съдържание това, което се нарича правова държава. Трябва да занем, че да има дори един над закона, значи законът не е над никого, каза още служебният министър на правосъдието.

Main Menu