Безлов: Няма връзка между убийството на Къро и смъртта на Ангел Христов

05 Юни 2023 08:48
Безлов: Няма връзка между убийството на Къро и смъртта на Ангел Христов Снимка: БГНЕС

Няма данни да има свързаност между случая с Ангел Христов от "Братя Галеви" и убийството на Красимир Каменов - Къро", заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията, по БНТ.

Днес се очаква да бъде извършена аутопсията на тялото на Ангел Христов - единият от братя Галеви, за когото в събота вечерта стана известно, че се е върнал в страната и е починал. Съдебномедицинската експертиза ще даде отговорите на въпросите кога точно е починал и от какво точно. Резултатите се очакват днес или утре, допълни Безлов.

Направената ДНК експертиза показа, че тялото е на Христов. Аутопсията беше поискана от МВР, за да се установи причината за смъртта и кога е настъпила. Това ще даде яснота и кога Ангел Христов е влязъл в страната. Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че Христов не е бил засечен на нито една от границите ни.

„За смъртта на Ангел Христов разбрах от медиите. Нямам никаква информация от близките. Процедурата за издаване на смъртен акт е по мястото на събитието, където

се е случила смъртта. С мен никой не се е свързвал за издаване на такъв документ“, заяви кметът на село Ресилово Мариана Доцина по бТВ. В селото се намират именията на братя
Галеви.

По постоянен адрес починалото лице е регистрирано тук, но не го познавам. Виждала съм Ангел Христов само на снимка, допълни Доцина.

Main Menu