Корнелия Нинова: Паралелната държава възкръсна, за да управлява

06 Юни 2023 14:48
Корнелия Нинова: Паралелната държава възкръсна, за да управлява БГНЕС

Това, което се гласува днес не е политически компромис и не е за България. Паралелната държава се прегрупира, за да възкръсне и да продължи да управлява. Това каза от парламентарната трибуна Корнелия Нинова от БСП.

„Вашият евроатлантизъм се свежда до послушание и няма нищо общо с истинските европейски ценности. Това, което родихте днес е еднорък и двуглав Франкенщайн.

През цялото време, докато сглобявахте Франкенщайн и дума не обелихте за народа. Нито дума за бедността, неравенството, инфлацията. Дори и днес не стана сериозно дума за политики. Вие нямате програма. Прегрупитрахте се в името на мафията”, каза още Нинова.

Нинова обяви, че се е допитала до ChatGPT тази сутрин, за да ѝ напишел изкуственият интелект за пленарното заседание реч за корупцията и мафията. "Това е изкуственият интелект, създаден някъде в Сицилиевата долина. Добре, де, в Силициевата", подигра се шефката на левицата с лидера на ПП Кирил Петков, допуснал смешния лапсус по-рано. "Справи се чудесно роботът", похвали Нинова чатбота, който громи от месеци наравно с джендърите.

Написал ѝ реч от 3 страници, част от която Нинова изчете на глас:

"Мафията на високите етажи на властта в България е опасен синдром, навлизащ в основите на демокрацията, отслабва институциите и не спира на нивото на партийната принадлежност и идеологията на партиите. Корупцията генерира социална несправедливост и засяга всичко - от правосъдната система до образованието и здравеопазването".

 

Нинова продължи да критикува през "естествения интелект", т.е. своя, новия управленски съюз:

"Прегрупирането днес минава през трупове. А всичко това се поднася на хората в целофан като евроатлантическо правителство. Евроатлантизмът ви се свежда до послушание, войната в Украйна и джендър идеологията. Няма нищо общо с върховенството на закона и защита на българския национален интерес", убедена е Корнелия.

И напомни, според заявките и от ГЕРБ, и от ПП, че би трябвало двама джентълмени от двете групи да си отрежат поне по една ръка днес. "Компромис на две задкулисни кохорти", е заключението на Корнелия Нинова за новата власт. Но не остана длъжна и на "Възраждане", докато обявяваше БСП за единствената автентична опозиция. И им напомни, че докато говорели против ковид ваксините, се набождали, че докато громели еврото, си държели личните финанси в единната европейска валута.

Main Menu