Нинова: ПВУ за сглобката е средство за лично забогатяване и облагодетелстване на обръч от фирми

28 Сеп 2023 12:31

"Ако някой е имал съмнения какво държи сглобката – днес би трябвало вече да прогледне. Това е разпределянето на порциите на властта и кражбата на обществени пари. Планът за възстановяване и устойчивост, за който проглушиха ушите на целия свят, за тях не е средство за модернизация на България, а е средство за лично забогатяване и облагодетелстване на обръч от фирми“. Това коментира пред медиите в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщават от пресцентъра на столетницата.
Според нея се вижда ясно скандалът между управляващите 2 партии за това, че от ПП са записали в ПВУ свой кръг от фирми, които да получат големия пай от парите, свои спонсори и че другият партньор се е противопоставил на това. „Но, да кажем, че не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Защото имитацията на критика към ПП от страна на Борисов свършва в момента, в който влязат в зала и с гласовете на ГЕРБ всичко това се решава“, посочи Нинова.
По думите ѝ 13-годишният порочен модел на управление на Борисов е заразил и ПП. „Те се включиха в този модел и днес се избиха за това кой да вземе повече пари – лично и чрез фирми, а не за развитието на България и за добруването на българския народ“, подчерта лидерът на българските социалисти и веднага направи паралелът: „Виждате, че други европейски държави отдавна получиха тези пари, модернизираха своите системи – здравна, образователна, икономика“.
Тя бе категорична, че случващото се днес е показателно за това, че и в трите приоритета, които сглобката си постави, са пълен провал. „Шенген – никакъв напредък. Еврозона – отложена за 2025, Планът за възстановяване и устойчивост – загубихме вече пари, сигурно ще загубим и още заради това, че те в момента се бият кой да открадне повече от тези пари“, заяви Корнелия Нинова.