Красен Кралев: Аз питам кой е истинският организатор на този протест на феновете?

21 Ное 2023 08:27

Правителството има много сериозна задача, знаете защо беше създадено - да отстоява нашите позиции за приемането ни в Шенген и еврозоната. Проблемът от чисто административен, засягащ БФС, стана политически.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият спортен министър и депутат от ГЕРБ Красен Кралев.

Отдавна стана ясно, че имаме проблем с управлението на футбола в страната и футболното хулиганство. Има и проблем с цялото управление на спорта през последните 3 години, който вече е политически. Много хора се опитаха да използват напрежението между фенове, БФС и собственици на клубове и да нагнетяват напрежение. Аз питам кой е истинският организатор на този протест? МВР не сподели пред обществеността с каква оперативна информация разполага за това какво е било подготвяно, а те имат хора във всички агитки.

МВР си понесе отговорността с оставката на зам.-министъра. Борисов е прав, че трябва и Денков да си подаде оставката, защото в такъв форсмажор премиерът трябва да даде задачите. Защо кметът разреши този протест? Можеше да не даде разрешение. Това е заплаха за живота на хората. Разполагали са с данни, че се подготвя насилие.

Дайте да видим кой ги е насъскал тези хора, кой е организаторът на протеста. Ще ви кажа кой е - Ивайло Грозев. Той представлява клуб „Черногорец“ Ноевци. Не знам дали феновете знаят, че има такъв клуб въобще. Да проверим за връзките на този човек с екипа на Бербатов и Радостин Василев. Аз съм съгласен, че търпението е изчерпано, никой не може вече да спаси Боби Михайлов от оставката. Но дайте да видим хората, които стоят зад този протест. Имало е подготовка от седмица да се извърши този метеж в центъра на София. Вие вярвате ли, че човек от пернишкото село Ноевци може да организира подобна война в центъра на София? Аз не вярвам. Има много въпроси, на които не се отговаря. Всичко ме навежда на мисълта, че този протест започва да се политизира. Ако се върнем малко по-назад ще видите кой министър е ходил на извънредния конгрес на тия хора и какви са връзките.

Спортният министър има съвсем друга роля в случая. Той пряка намеса в организирането на този мач няма. В случая обаче той трябва да е лидер и медиатор.