Костадин Костадинов: Българският народ заби шамар на собствената си държава

09 Юни 2024 20:58

Днес българският народ заби шамар на собствената си държава и каза, че тази държава не е негова. При 30% активност има опасност - всеки местен олигарх, който може да организирана група, може да вкара собствена партия в НС, която да използва за търгуване във властта.

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след първите резултати от екзит половете на социологическите агенции. Според данните партията му се нарежда на трето или четвърто място.

"Избирателната активност е ужасяващо ниска - по-малко от 30% за Народно събрание и малко повече от 30% за Европейските избори", каза той. По думите му "Възраждане" няма да подкрепи друго правителство, освен със собствен мандат.До кога ще продължавате да гласуване за доказали се лъжци, не помага на изборите, на демокрацията. Най-хубавото нещо е, че често упражняваме правото си на избор. В момента се отказваме от правото си. Когато това стане, народът се отказва от свободата си. Това означава, че демокрацията е заплашена", допълни той.

Костадинов заяви, че в България има един изключително разочарован и апатичен народ, който се отчуждава от собствената си държава. "Нямаме друга страна, това е нашият дом и семейство. Ще се борим с всичко", каза още лидерът на "Възраждане".