Полк. Николай Марков: Нашият резултат е много над 4-процентната бариера, но живеем в мафиотизирана държава

09 Юни 2024 21:15
Полк. Николай Марков:  Нашият резултат е много над 4-процентната бариера, но живеем в мафиотизирана държава бТВ

„Нашият резултат е много над 4-процентната бариера, но живеем в мафиотизирана държава, в която изборите се продават и търгуват. Живеем в мафиотизирана държава, а не в парламентарна република, нито европейска държава!”.

Това беше първият коментар след изборите на лидера на партия "Величие" полк. Николай Марков. Според него проучванията и анализите на социолози, политолози и журналисти са били манипулирани, след като не са успели да уловят високата избирателна активност за „Величие“.

Полк. Марков подчерта, че „Величие“ не е против НАТО и ЕС.

„Е, как да останем под чертата, като нашият процент е много над тази черта за влизане? Въпросът е дали можем да го защитим от Делян Пеевски. Ние се борим с една мафиотизирана система, едни избори, които и в момента се продават и търгуват“, каза полковник Марков.Той смята, че новосформираната партия няма конкуренти във вътрешен план, защото има уникална програма и никой друг политически субект през последните 35 години не е подхождал към управлението на страната по начина, по който членовете ѝ биха подходили.

Новосформираната партия „Величие” беше обявена за голямата изненада на изборите 2 в 1, пише dariknews.bg. По първоначалните данни от exit poll формацията не влиза в следващия парламент, но е на прага. Според социолозите от „Тренд” "Величие" получава 3,2%, а според „Галъп” - 3,4%.