Стояна Георгиева, журналист: Борисов мълчи, защото това е една пирова победа за ГЕРБ

13 Юни 2024 08:49

Стана тенденция политиците да не дават брифинги пред медиите. От това страда журналистиката, като медиатор между хората и политиците, и обществото което не знае какво и как ще се прави. Това заяви пред БТВ журналистът Валерия Велева.

"Борисов мълчи, защото това е една пирова победа за ГЕРБ - печелят без да имат мнозинство за управление, за което вече са длъжни да съставят. А вече Делян Пеевски, като втори по резултат, става незаобиколим фактор", каза журналистът Стояна Георгиева.

"Реакцията на Пеевски е много правилна - той предлага формула за преговори между евроатлантическите партии", допълни Велева. Той предлага по-широка формула за диалог - защо освен ДПС, ГЕРБ, ПП-ДБ, на масата не седнат и ИТН и БСП, попита журналистът.

Формули за правителство има няколко, категорична бе Валерия Велева.

Според нея няма да се върви към тяснопартийно правителство. Велева смята, че е възможно да има редовен кабинет със "служебно правителство 2", включващо някакви промени в състава.

Георгиева заяви, че народът вече е склонен да дава доверие на всякакви субекти, без да е ясно те какво обещават.

Велева допълни, че новата политическа сила в парламента "Величие" ще бъде екзотика, но те не могат да променят нищо.

Десните се явяват в европарламента с Ицо Хазарта. Това е абсурд. Десните избиратели не припознаха десните лидери. Стефан Тафров (също кандидат на ПП-ДБ) беше със забележителна биография, каза Валерия Велева.

Рискът за проект на Радев е огромен, завърши журналистът Стояна Георгиева.