Иван Таков: Корнелия Нинова за трети път подава оставка, да се надяваме, че е за последен

13 Юни 2024 11:52

БСП трябва да остане в опозиция, както досега, категоричен е Иван Таков, бивш председател на партията в София. По думите му оставката на лидера на социалистите Корнелия Нинова не е била искрена. Това каза той в студиото на Евронюз България.

Таков настоя Националният съвет на партията да се свика възможно най-бързо, за да бъде решена в спешен порядък лидерската криза в столетницата.

"Корнелия Нинова подава за трети път оставка, да се надяваме, че ще е за последен път. Но не се осъзнават грешките, допуснати от БСП, за да се стигне до този резултат", допълни той.

Според него, вътрешните боричкания в БСП тръгнаха от периода, в които бяха изключвани хора от партията, бяха отстранявани хора, които са били на ръководни постове.

Друга тема, която Таков коментира, бе свързана с перспективите пред железопътния транспорт в столицата. Граждани излизат на бдение тази вечер за околовръстната железница на София. Линията се изгражда в периода 1912 - 1942 г. Но никога не е била използвана като истинска градска железница. НКЖИ вече издаде заповед за демонтирането на последния запазен участък от нея между Красна поляна и Захарна фабрика - срещу което е и мълчаливия протест днес.