Печат на тази страница

Обявиха и наградиха победителите в ХII-тия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“

17 Окт 2022 14:32

 

 

На официална церемония в деня на 67-та годишнина от рождението на обичания пловдивски поет Добромир Тонев - 15 октомври, в Културен център „Тракарт“ бяха обявени и наградени победителите в ХII-тия Национален конкурс за поезия, носещ неговото име, в който право на участие имат автори до 45-годишна възраст. На тази възраст Добри Тонев напусна този свят, за да остави името си със златни букви в поетичното богатство на България. Стиховете на емблематичния поет, превърнал се в символ на цяло едно поколение, се превеждат на руски полски, унгарски, английски, италиански, испански и немски.

В тазгодишното издание участваха 103 автори, допуснати до оценяване бяха 98 кандидати с авторски текстове. Те представиха от едно до три свои стихотворения. Условието беше това да са творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания и не са участвали в други подобни конкурси до момента.

Комисията в състав: Станислава Станоева - председател и членове Ина Иванова и Елена Тамамджиева, определи следните победители в 12-тото издание:

Награди от община Пловдив:

Първа награда /600 лв./ - Камелия Панайотова от София

Втора награда /400 лв/ - Боряна Богданова от София

Трета награда /200 лв/ - Йорданка Белева от София

Специални награди от партньори:

Парична награда - 200 лв. и грамота на ПУ „Паисий Хилендарски“ – Филологически факултет – не се присъжда

Парична награда – 300 лв., осигурена от Радио Пловдив – специална награда за млад поет – се присъжда на Вангел Имреоров от Пловдив, който в момента живее в Единбург

Нощувка за двама в хотел „Одеон“ – осигурена от Тони Симидчиева – Председател на Регионална занаятчийска камара – се присъжда на Христо Мухтанов от София.

 

Свързани статии (по етикет)

Main Menu