Парламентарен председател, дипломати, деца и студенти разглеждаха изложби в Градската галерия за Деня на народните будители

01 Ное 2022 18:15

 

 

По случай Деня на народните будители стотици деца и младежи избраха да общуват с изкуството в някоя от многобройните постоянни или временни изложби на Градска художествена галерия-Пловдив. Най-силен интерес предизвика изложбата на всепризнатия ни скулптор Павел Койчев „Той и То“ в Зала „2010“ на ул. „Гладстон“. Специално намери време в сгъстения си график да я разгледа друг изявен ваятел – председателят на Народното събрание Вежди Рашидов. През последните дни над 220 ученици от училищата по изкуствата посетиха с учителите си изложбата-събитие за Пловдив.
Гости на Постоянната експозиция на ул. „Съборна“ тази сутрин бяха 22-ма дипломати от 22 държави. Те бяха посрещнати от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който ги запозна с историята и културните традиции на най-стария жив град в Европа.
По-късно представителите на дипломатическите мисии разгледаха изложбата „Фотография и кино“ в галерия „Капана“, където слушаха лекции за българското изкуство.
Красив жест към галеристите неочаквано поднесе една от посетителките – третокласничката Лариса Стоянова им рецитира стихотворение за народните будители.

Main Menu