Печат на тази страница

„Чичо Коледа“ отново тръгва по кината за празниците

23 Дек 2022 13:50

 

„Чичо Коледа“ на режисьора Ивайло Пенчев, отново ще се завърти по екраните в страната, поради заявен интерес от страна на публиката. Това е прецедент за български филм, с който авторите се надяват да зарадват повече киномани и любители на хубавите истории.
„Много зрители не успяха да гледат филма заради по-строгите мерки, свързани с COVID-19 миналата година. Постоянно получваме запитвания в социалните мрежи от хора, желаещи да гледат „Чичо Коледа“ и затова решихме да направим повторни прожекции за празниците.“, каза режисьорът Ивайло Пенчев.
„Чичо Коледа“ е продуцирана от CINEMAQ и НФЦ и спечели сърцата на публиката и критиката още с първите излъчвания на големия екран. Филмът е носител на Наградата на публиката на фестивала „Златна Роза“ и Наградата на град Варна на „Любовта е лудост“
На Филип Аврамов и Малин Кръстев партнират големи имена от българското кино и театрална сцена: Васил Банов, Свежен Младенов, Симона Халачева, Милена Аврамова, Стефан Денолюбов, София Бобчева, Меглена Караламбова, Китодар Тодоров и е със специалното участие на Аня Пенчева. Във филма с главна роля е и малкият Ален Ангелов, който уверено върви по стъпките на баща си актьорът Деян Ангелов и има цели три пълнометражни филма зад гърба си.
„Чичо Коледа“ носи духа на празника и преплита съдбите на няколко герои. В центъра на сюжета са дете, което мечтае да има семейство и мъж в костюм на Дядо Коледа, който е загубил самоличността си. Историята заплита съдбите и на таксиметров шофьор и момиче, готово на всичко, за да осъществи мечтата си, улични музиканти с добро сърце – всеки със своята любов, приятелство, тъга и щастие. Следват куп комични ситуации и всеки търси онова, за което жадува най-много – семейство, прошка, любов , приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа!
„Това е една смешно-тъжна история. Поставени са сериозни въпроси. Идеята възникна от съсценариста Божан Петров след телевизионен репортаж. Надявам се, зрителите да погледнат и на себе си с усмивка и в крайна сметка да си кажат: „Животът е прекрасен!“, каза режисьорът Ивайло Пенчев.
Лентата тръгва в салоните на кино „Арена“ в София, Варна и Пловдив от 23.12, а за по-нетърпеливите вече има прожекции и в столичните киносалони „Културен център G8“ и „Евросинема“.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu