Печат на тази страница

Хитовата испанска кино комедия „Съседите отгоре“ с премиера на театралната сцена в Пловдив

05 Ян 2023 11:01

 

Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения „по съседски“ в новата комедия „Съседите отгоре“ (Sentimental). Адаптацията на едноименния испански филм от Сеск Гай ще дебютира на театрална сцена в Пловдив през режисьорския поглед на Емил Марков на 27 януари в Дом на културата „Борис Христов“. Продуцент на спектакъла е Artvent.
Сюжетът ни пренася в дома на Ана и Хулио (Силвия Петкова и Иван Бърнев), които са заедно от години. Времето и рутината обаче са ги отдалечили видимо необратимо. Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който постоянно се чуват викове и стонове от горния етаж. Може би от ревност, може би от завист и копнеж за по-пикантен живот, но тези звуци се превръщат в обект на постоянни спорове между Ана и Хулио.
Без да предупреди съпруга си, Ана кани съседите отгоре (Лилия Маравиля и Емил Марков) на гости.
Вечерта се превръща в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и „стандартния“ начин на общуване и живот на Хулио и Ана. Избухва емоционална буря от взаимни обвинения, в която излизат наяве скрити недоволства и потиснати желания. А едно „неприлично“ предложение взривява всичко.
Авторът на комедията с пет номинации за Наградите „Гоя“ Сеск Гай пише сценария вдъхновен от шумната си съседка от горния етаж. Подобно на своите герои, той и съпругата му също влизат в редица спорове, докато обсъждат какво се случва в апартамента над тях. „Без съмнение, едно от най-големите, най-амбициозни приключения, които всеки от нас може да преживее, е животът в двойка. Това е и голямото предизвикателство, изпълнено с премеждия, където конфликтите стават рутина, а извинението след нанесената рана често липсва“, споделя авторът.
„Съседите отгоре“ е комедия с остър и прям диалог, игра на думи и поредица комични ситуации. А страхотният актьорски състав успява да даде живот на герои, в които мнозина ще видят черти от себе си.
От премиерата си в София постановката е изключително харесвана от публиката с поредица разпродадени дати. Билетите за първото представление в Пловдив вече се изчерпаха, предстои и второ – на 2 март, отново в Дом на културата „Борис Христов“.

БИЛЕТИ:
27 януари: Sold Out
2 март:
- Eventim: https://bit.ly/3WZgBVx
- Grabo: https://bit.ly/3Ij8qPX

Свързани статии (по етикет)

Main Menu