Пловдивски талант дебютира с песента „Дори и да боли“

26 Ян 2023 17:11

Изгряващият пловдивски талант Георги Георгиев – Gosh записа първата си авторска песен. Парчето „Дори и да боли“ на 15-годишния възпитаник на музикалната школа „Арт Войс Център“ от няколко дни привлича вниманието на ценителите на лиричния жанр в YouTube.

За създаването на дебютната си песен Gosh влезе в творчески екип с Павел Матеев и Ерик Гергинов. „Дори и да боли“

Тийнейджърът, който усвоява тънкостите на певческото изкуство в ръководената от вокалния педагог Руми Иванова школа „Арт Войс Център“, казва, че от малък обича да пише сценарии за представления.

Участието му в училищните спектакли му помага да открие и другото си призвание – кукленият театър, който изучава в пловдивската арт гимназия „Сценични кадри“. В училището Gosh трупа нови умения и в писането на стихотворения, пиеси, етюди, монолози и други литературни творби.

Истинската си стихия разкрива в композирането на авторска музика и съчиняването на текстове, в микс & мастър.

В музиката той се вдъхновява от творчеството на американския музикант Чарли Път, който сам продуцира и пише своите хитове.

Известната пловдивска школа „Арт Войс Център“, основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., вече се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.

Сред най-известните възпитаници на школата са: Лидия Ганева - представила България на Детската Евровизия в Малта през 2016 г. и класирана на 4-то място във финала на „Гласът на България“ през 2022 г. ; Момичешката група 4MAGIC - победител в последното издание на Х фактор през 2017г.; Група „МАГИЯ“, която спечели полуфинала на „България търси талант“ през 2022 г.

През годините Руми Иванова реализира с учениците си проекти, записи, клипове и концерти в националните телевизии БНТ, БТВ, Нова и ТВ7/8.

Важна част от обучението на децата в „Арт Войс Център“ са редовните концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г.

В момента в „Арт Войс Център“ се обучават над 100 деца на възраст от 3 до 22 години.

 

Линк към песента на Gosh в YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=Jm2YlVh8Vuo

Main Menu