Люси Дяковска влиза в Капките с 10-годишна пловдивска певица

10 Фев 2023 16:44

Люси Дяковска влиза в специалното издани-е на „Като две капки вода“ в тандем с 10-годишната изгряваща звезда Елизабет Кирова от пловдивската школа „Арт Войс Център“. Двете ще се състезават с още 7 двойки в благотворителния мини-сезон на шоуто за имитации на световни звезди, което започва в неделя вечерта по NOVA.

Елизабет още не може да се нарадва на късмета си да се представи в музикалното риалити в дует с Люси Дяковска, която нашумя на германската и българската поп сцени. Репетициите им се превърнаха в празничен мастърклас за четвъртокласничката от Музикалното училище в Пловдив. Люси е изключително всеотдайна в подготовката на трудните и разнородни песни, които трябва да изпеят. Те изискват изключително добра координация мижду двете и едновременно с това и с балета, което е нещо съвсем ново за малката изпълнителка.

Елизабет Кирова изучава специалност „народно пеене“. Музиката е нейната голяма страст, има изразено предпочитание към рок музиката, а последното й увлечение са съвременните песни с фолклорно звучене, в които по оригинален начин се вплитат традиционни и модерни инструменти.

От тригодишна възраст играе хора, а когато става на 5 години, надделява любовта й към изпълнителското изкуство. От 2019 г. има шанса да се занимава с музика индивидуално и групово (ВГ „Магия“) под вещото ръководство на вокалния педагог Румяна Иванова в "Арт Войс Център“.

 

Усилените музикални репетиции я вдъхновяват да засвири на пиано и тя с голямо старание изучава солфеж, защото е убедена, че музикалната грамотност ще й бъде крайно необходима. Смята "Арт Войс Център“ за втори дом и е истински щастлива тук. Има десетки награди от вокални конкурси, включително няколко Гран при.

В свободното си време обича да общува с приятели. Любимото занимание е да язди с часове коне сред красотата на Родопите. Плува с удоволствие при всяка възможност.

Четвъртокласничката казва, че харесва почти всякаква музика, особено българска, включително и най-новите неща.

Тази година три от осемте деца, които участват в благотворителния мини-сезон в дуети с родни звезди, са възпитаници на „Арт Войс Център“. Другите две са 10-годишният Георги Димкин и 11-годишната Елена Василева, които ще се качат на сцената на Капките съответно с Ненчо Балабанов и ДесиСлава.

Специалното издание Капките се реализира съвместно с УНИЦЕФ България и има за цел да подкрепи три каузи, свързани с децата в страната. Сред звездите, които ще участват са също Калин Врачански, Тити Папазов, Краси Радков, Маги Джанаварова и Вики Терзийска.

Известната пловдивска школа „Арт Войс Център“, основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., вече се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.

Сред най-известните възпитаници на школата са: Лидия Ганева - представила България на Детската Евровизия в Малта през 2016 г. и класирана на 4-то място във финала на „Гласът на България“ през 2022 г. ; Момичешката група 4MAGIC - победител в последното издание на Х фактор през 2017г.; Група „МАГИЯ“, която спечели полуфинала на „България търси талант“ през 2022 г.

През годините Руми Иванова реализира с учениците си проекти, записи, клипове и концерти в националните телевизии БНТ, БТВ, Нова и ТВ7/8.

Важна част от обучението на децата в „Арт Войс Център“ са редовните концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г.

В момента в „Арт Войс Център“ се обучават деца на възраст от 3 до 22 години.

Main Menu